Το ξεκίνημα

O Αθλητικός Όμιλος Μαρκόπουλου ιδρύθηκε το 1988, από την ανάγκη μιας διεξόδου στον αθλητισμό για τη νέα γενιά του Μαρκόπουλου. Η ίδρυση του εξέφρασε την ανάγκη αλλά και έναν προσανατολισμό για μαζικό αθλητισμό στον τόπο μας.

Η αρχή όπως και κάθε αρχή ήταν δύσκολη. Πέρα από την αρχική δυσπιστία για το εγχείρημα, υπήρξαν και αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούσαν τόσο την οργάνωση και τον χώρο που θα λάμβαναν μέρος οι δραστηριότητες όσο και την γνωστοποίηση της ίδρυσης του συλλόγου στους νέους για να αποκτήσει μαζικότητα, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξή του.


Σήμερα ο σύλλογος απαριθμεί περισσότερους από 400 αθλητές και αθλήτριες έχοντας τμήματα Μπάσκετ και Βόλεϋ(ανδρών.γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, μίνι, ανδρών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι).

Η Φιλοσοφία
Η βασική φιλοσοφία της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η διεύρυνση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου με τον ερχομό πολλών παιδιών και την προώθηση του ταλέντου τους. Ο δεύτερος άξονας ήταν η ανάδειξη κάθε πρωταγωνιστικής προσπάθειας των ομάδων και ο πρωταθλητισμός . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινηθήκαμε με επιτυχία και στις δύο κατευθύνσεις.

“Αφήνουμε την πράξη να μιλήσει”

'